MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων – Μεσσαπίων για την ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δίρφυ


μέλους του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Ευβοίας

Λόγω ειλλημένων υποχρεώσεων που δε γινόταν να αναβληθούν, δυστυχώς δεν μπορώ να παραβρεθώ

στη σημερινή συνεδρίαση. Παρ’ όλα αυτά θέλω με την επιστολή αυτή να τοποθετηθώ σύντομα για το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή.

Εξ αρχής το ΚΚΕ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Δίρφυ, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας , όπως στην Κάρυστο και στο δήμο Κύμης -Αλιβερίου. Με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης, θέλουμε να σημειώσουμε ότι το κόμμα μας, από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το ζήτημα στη Βουλή, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις, συναντήθηκε στους αγώνες με τους κατοίκους και θα συνεχίσει ακόμα πιο επίμονα τις παρεμβάσεις του, θα προβάλλει τα δίκαια αιτήματα των συλλόγων της περιοχής και θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την επέλαση των ενεργειακών ομίλων στην Εύβοια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας που εφάρμοσε πιστά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στο όνομα δήθεν της προστασίας του Περιβάλλοντος δίνουν απλόχερα τα χρήματα του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα κεφάλαια τους. Έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι Κυβερνήσεις όλους τους νόμους για να τους ανοίξουν τον δρόμο να καταπατάνε ακόμη και περιοχές natura, περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, όπως η Δίρφυ, προκειμένου να κερδοφορούν. Στο όνομα δήθεν της προστασίας του Περιβάλλοντος δεκάδες βουνοκορφές γεμίζουν ανεμογεννήτριες. Αυτή είναι η "Πράσινη ανάπτυξη" που επικαλούνται.

Την ώρα που η Εύβοια είναι μακράν ο πρώτος νομός της χώρας σε εγκατεστημένη ισχύ, αλλά και ο πρώτος σε αιτήσεις για νέα αιολικά πάρκα, βιώνει βαριές τις συνέπειες από την πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας και το κριτήριο του κέρδους των οικονομικών ομίλων.

Έχουν τεράστιες ευθύνες για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τους στο λαό της Εύβοιας.

Ο λαός της Εύβοιας μπορεί να αντισταθεί στους σχεδιασμούς Κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων εδώ θα κριθεί ποιος είναι μαζί του και ποιος απέναντι!

Το ΚΚΕ θα παλεύει πάντα μαζί με το λαό για να μπει τέλος στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας στην Εύβοια, να απολαμβάνει φθηνό ρεύμα και αναβαθμισμένο δίκτυο, να προστατεύει το περιβάλλον και τη ζωή του.

Το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση, πρόταση εξουσίας με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό και καλεί τους εργαζόμενους σε μια ουσιαστική συζήτηση και ένταση της πάλης, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για μετατροπή της Ενέργειας σε κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για να ικανοποιηθούν και στον τομέα αυτό οι λαϊκές ανάγκες.

Με θερμούς χαιρετισμούς

Γιώργος Μαρίνος