MY KTEO

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ο Κελαϊδίτης στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Σχηματαρίου - Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας



Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  εκδίδει τις ακόλουθες συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τανάγρας και της Δ.Ε. Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων για την καλύτερη προστασία της υγείας τους:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων.

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά, ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνήσουν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους, αν και μόνο αν αυτοί ΔΕΝ επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ύστερα από επικοινωνία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κων/νο Αραβώση εκλήθησαν για να διενεργήσουν ελέγχους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, από κοινού με τις υπηρεσίες Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Στην περιοχή μετέβησαν άμεσα  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης. Έχουν ήδη διατεθεί υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική και τον Δήμο Τανάγρας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.