MY KTEO

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Προκαταβολή Σύνταξης: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες νέους συνταξιούχους


Τελευταία «ευκαιρία» για χιλιάδες νέους συνταξιούχους, καθώς την Τετάρτη (31/3) εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης, ύψους 360 και 384 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα είναι για λίγες ώρες ακόμη διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου Gov.gr, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 34.000 αιτήσεις.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, από την πλευρά της, καλεί όσους πολίτες, των οποίων εκκρεμεί η απονομή της σύνταξης, να αξιοποιήσουν την δυνατότητα προκαταβολής, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη μηνιαία καταβολή ποσών (360 ή 384 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ασφαλισμένου) όσο και τα αναδρομικά ποσά που καλύπτουν το σύνολο των μηνών καθυστέρησης της απονομής. 

Σημειώνει δε, ότι «η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος».

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:
  • Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντος
  • Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
  • Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης
Τα στοιχεία απαιτούνται, εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Η προκαταβολή, ύψους 384 και 360 ευρώ, θα χορηγείται αμέσως μετά την αίτηση συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου και έως ότου εκδοθεί η προσωρινή ή η οριστική σύνταξη. Το μέτρο αποφασίστηκε στο πλαίσιο της δέσμης δράσεων για την αντιμετώπιση των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων (154.000 κύριες, 120.000 επικουρικές).


Πηγή: Moneyreview.gr