MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ποια θέματα έθεσε στην Οικονομική Επιτροπή ο Αναγνωστάκης


 Συζητήθηκαν στη χθεσινή  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τα θέματα πουέθεσε, ως "Στερεά Υπεροχής", σχετικά με: α) τα αιολικά πάρκα στην Εύβοια και τη Στερεά, β) την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», για τις μετρήσεις ρύπων και το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος στο Αλιβέρι καθώς και γ) το ζήτημα του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η περιφερειακή αρχή  όπως αναφέρει ο κος Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε οτι θα είναι θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. ο εκλογικός νόμος και ότι θα αποστείλει άμεσα την προγραμματική σύμβαση με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. στα μέλη της Ο.Ε.
Σε σχέση με τις ανεμογεννήτριες  όπως λέει ο κος Αναγνωστάκης, ο περιφερειάρχης δήλωσε, κατά γράμμα, τα εξής:
1. Πραγματοποιείται μια τεχνική δουλειά στο πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής περιβάλλοντος και με ευθύνη του αρμόδιου θεματικού αντιπεριφερειάρχη.
2. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
3. Δεν έχουν οριστεί ακόμα οι συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς και συναρμόδια υπουργεία.
4. Η περιφέρεια παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων και ενημερώνεται για την πορεία των στρατηγικών επενδύσεων και των άλλων ανοιχτών ζητημάτων, όπως η πορεία αδειοδότησης αιολικών πάρκων στη Στερεά.
Ως παράταξη "Στερεά Υπεροχής", που ανάδειξε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, με όλους εκείνους, που έχουν την ίδια αγωνία και το ίδιο ενδιαφέρον για την απόκρουση μιας πολιτικής που καταδικάζει και χρεωκοπεί το μέλλον της Εύβοιας και της Στερεάς.