MY KTEO

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο Συμεών Κεδίκογλου για την εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια: «Ο κόσμος δεν είναι ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά στην επιχειρηματική βουλιμία και ασυδοσία»


Κατά της άναρχης και ασύδοτης εγκατάστασης αιολικών πάρκων τοποθετήθηκε ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου του στην διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο, το Δίκτυο Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας με θέμα: «Ανεμογεννήτριες και Περιβάλλον: Φάκελος Εύβοια». «Ο κόσμος δεν είναι ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά στην επιχειρηματική βουλιμία και ασυδοσία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου και τόνισε ότι το οικολογικό ενδιαφέρον που προβάλλουν οι εταιρίες είναι το πρόσχημα, ενώ στην ουσία κινούνται με γνώμονα το οικονομικό κέρδος.

«Γιατί πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στο κακό, που είναι ο λιγνίτης και στην ασυδοσία;» διερωτήθηκε ο πρώην Βουλευτής και υπογράμμισε ότι είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει: «Αντί το κράτος να καταγράφει τις ανάγκες που έχει, γίνεται το αντίστροφο. Έρχονται οι εταιρίες και ανάλογα με το τι θέλουν ζητούν από το κράτος να νομοθετήσει».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Συμεών Κεδίκογλου πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής καθώς και από ειδικούς επιστήμονες. Επίσης πρότεινε τον συντονισμό με περιοχές που έχουν το ίδιο πρόβλημα και την άμεση προσφυγή στην δικαιοσύνη.