MY KTEO

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Επιστολή της ΕΛΜΕ Εύβοιας στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

 


Το τελευταίο διάστημα οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων συνεδρίασαν με θέμα την πιθανή μετατροπή τους σε πρότυπα ή πειραματικά και στο σύνολό τους απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο, αφού είναι αντίθετοι:

• στα σχολεία «ελίτ» για λίγους άριστους μαθητές
• στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και στα σχολεία πολλών ταχυτήτων
• στο ασφυκτικό πλαίσιο αξιολόγησης και στην επισφαλή θέση που θα περιέλθουν οι εκπαιδευτικοί, αφού θα χαθούν οι οργανικές τους θέσεις
• στον πανοπτικό έλεγχο της Ειδικής Διοικούσας Επιτροπής, που θα έχει λόγο σε όλα: από την επιλογή μαθητών, καθηγητών και διευθυντών μέχρι τη διδακτέα ύλη, το ωρολόγιο πρόγραμμα και ακόμα και τη χρηματοδότηση του σχολείου!
Αντίθετα, η θέση μας ως δημόσιοι λειτουργοί είναι πως πρέπει να διεκδικούμε, δημόσιο ποιοτικό σχολείο για ΟΛΟΥΣ/ΕΣ τους/τις μαθητές/τριες.
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας αφουγκραζόμενη τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών, καλεί τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να σεβαστεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων του νομού μας και να μην αιτηθεί τον χαρακτηρισμό κάποιων σχολείων ως Πρότυπων ή Πειραματικών, κόντρα στις αποφάσεις τους.
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας θα υπερασπιστεί μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων/ουσών τις αποφάσεις τους, κόντρα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της διοίκησης να μεταβάλει το χαρακτήρα των σχολείων.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ