MY KTEO

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και τη σύμβαση Περιφέρειας-Δημόκριτου θέτει προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση της Ο.Ε. ο Δημήτρης Αναγνωστάκης


Θέματα προς συζήτηση στην αυριανή 12η συνεδρίαση της Ο.Ε. όπως τα έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Θέμα 1ο: «Αίτημα για ενημέρωση των ενεργειών της περιφερειακής αρχής σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια και συνολικά στη Στερεά».

Από τις 19-02-2021 που συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και αποφάσισε να εντάξει τα 8 γιγαντιαία αιολικά πάρκα στη Νότια και Κεντρική Εύβοια στις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας και την ομόθυμη απόφαση που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να εναντιωθούμε στην εγκατάστασή τους, δε γνωρίζουμε αν έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από την πλευρά της περιφερειακής αρχής.

Ζητάμε ως εκ τούτου σαφή και ακριβή ενημέρωσή μας για το φλέγον αυτό ζήτημα, δεδομένου ότι εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ (απόφαση 62 ΦΕΚ Β 984/12-03-2021). Είμαστε διατεθειμένοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε, αρκεί να μας ζητηθεί και βέβαια αρκεί να μη χαθεί άλλος χρόνος καθότι ο χρόνος για όποια σοβαρή και ουσιαστική παρέμβαση λιγοστεύει. 

Θέμα 2ο: «Αίτημα για χορήγηση αντιγράφου της σύμβασης Περιφέρειας-Δημόκριτου».

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν προστέθηκε ή άλλαξε κάποιος όρος και να μας χορηγηθεί ένα ακριβές αντίγραφο της σύμβασης, που υπογράφηκε  στις 18-03-2021, ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ανεξάρτητο επιστημονικό φορέα ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, που θα υλοποιεί τις μετρήσεις ρύπων, που προκαλούν οι διάφορες βιομηχανίες και ειδικότερα η τσιμεντοβιομηχανία στο Αλιβέρι στα πλαίσια της σύστασης και λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και της επιτροπής κοινωνικού ελέγχου.

Με εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης