MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα


Την προσοχή των πολιτών για το επόμενο διάστημα συστήνει μιλώντας στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας – Τι θα γίνει το Πάσχα

Για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Και την επόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θα αυξάνονται. Ελπίζω να διαψευσθούμε όμως πρέπει να ήμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Γιαμαρέλλου.

Όσον αφορά το Πάσχα η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας επεσήμανε ότι εφόσον αυξηθούν οι εμβολισμοί και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα τότε είναι εφικτό να ανοίξουν οι εκκλησίες ώστε να κάνουμε Πάσχα. «Κάθε μέρα αυξάνει το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζεται, πλησιάζουμε στην ανοσία της αγέλης», τόνισε η κα. Γιαμαρέλλου. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να σφίξουμε τα ηνία και να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί».

Βατόπουλος: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο δείκτης θετικότητας
Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Ο δείκτης θετικότητα αυτό το διάστημα βρίσκεται στο 10%. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας και αυτό από μόνο του είναι πολύ ανησυχητικό. Επίσης, όπως παρατηρούμε καθυστερεί πολύ η μείωση των κρουσμάτων και το 3ο κύμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος την κατάσταση σήμερα.

Αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας, σημείωσε ότι είναι μεγάλη παρόλα αυτά τόνισε ότι μεγάλη είναι και «κούραση» των πολιτών από τα συνεχιζόμενα lockdown.

«Δεν είμαι ειδικός να πω τι πρέπει να γίνει. Δεν γνωρίζω τις αντοχές της οικονομίας. Από υγειονομικής άποψης αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα», πρόσθεσε ο κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.


Newsbomb.gr