Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια γιαουρτλού

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια γιαουρτλού


Υλικά Συνταγής:
Για τα σουτζουκάκια
1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
500 γραμ. κιμάς αρνίσιος
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν)
1/4 κ.γλ. κύμινο
αλάτι
Για το γιαουρτλού
300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ. πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Για τα σουτζουκάκια
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά µε το εξάρτημα ζυμώματος για 10΄, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. 

Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν πλακέ. 

Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού με ψητές ντοµάτες σαλάτα.

Για το γιαουρτλού
Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.


www.argiro.gr