MY KTEO

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, για τον κίνδυνο υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, για τον κίνδυνο υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης εν μέσω πανδημίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τον κίνδυνο υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης εν μέσω πανδημίας.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου Κύμης, επικίνδυνες εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για το Νοσοκομείο της περιοχής.

Εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας η παθολογική κλινική του νοσοκομείου απειλείται με υπολειτουργία καθώς δύο παθολόγοι αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποχωρήσουν και στο τέλος του 2021 συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της κλινικής.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που σχεδιάζεται το επόμενο διάστημα η παθολογική κλινική να νοσηλεύσει περιστατικά covid. Μία εξέλιξη που θέτει σε κίνδυνο τόσο τους νοσηλευόμενους με κορονοϊό όσο και τους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό. Για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, οι υποδομές του νοσοκομείου δεν εξασφαλίζουν την απομόνωση της σχεδιαζόμενης κλινικής covid από το υπόλοιπο νοσοκομείο. Μάλιστα υπάρχουν ζητήματα και με το δίκτυο οξυγόνου του νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα, το Γ.Ν. Κύμης αποτελεί εμβολιαστικό κέντρο (για το εμβόλιο της Pfizer) και στηρίζει με προσωπικό το εμβολιαστικό κέντρο των Κονιστρών (για το εμβόλια της Astra Zeneca).

Η κατάσταση στο Γ.Ν. Κύμης αντικατοπτρίζει την πολιτική που εφαρμόζεται σε όλο το σύστημα υγείας. «Μπαλώματα» για να καλυφθούν οι ανάγκες με μεταφορές γιατρών και νοσηλευτών, συμβάσεις λίγων μηνών που εντάσσονται στη γνωστή λογική σας του κόστους οφέλους που βάζει σε κίνδυνο το λαό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

1. Να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα και να αναβαθμιστεί το Γ.Ν. Κύμης το επόμενο διάστημα.

2. Να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

3. Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι επικουρικοί και συμβασιούχοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

4. Να μη δημιουργηθούν κλίνες covid αν δε διαμορφωθούν πρώτα οι προϋποθέσεις (πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, εκσυγχρονισμό του δικτύου οξυγόνου, εξασφάλιση απομόνωσης από το υπόλοιπο νοσοκομείο) για την ασφαλή νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.

Οι βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Λαμπρούλης Γιώργος