MY KTEO

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ενέργειες για να ανασταλεί η λειτουργία εταιρείας με επικίνδυνα απόβλητα στη Ριτσώνα


Τις ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει μέχρι τώρα προκειμένου να ανασταλεί η λειτουργία της εταιρείας VEN ΑΕ, με δραστηριότητα τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, στην περιοχή της Ριτσώνας γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας Λευτέρης Λειβαδίτης:

Στις 14 Δεκεμβρίου κατατέθηκε ιεραρχική προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και μέχρι σήμερα ο Υπουργός δεν έχει δώσει απάντηση.

Στις 25 Φεβρουαρίου κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας επέκτασης εγκαταστάσεων επεξεργασίας και αποθήκευσης επικίνδυνων και μη αποβλήτων. Με την κοινοποίηση της αίτησης ακύρωσης στην Πολεοδομία Χαλκίδας ανεστάλησαν οι οικοδομικές εργασίες για διάστημα 60 ημερών.

Στις 26 Μαρτίου κατατέθηκε στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας ειδική διοικητική προσφυγή για την ακύρωση της τροποποίησης της άδειας λειτουργίας.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος η προσπάθεια θα συνεχιστεί για να ανασταλεί η λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία θα έχει ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές συνέπειες για την περιοχή.