MY KTEO

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Χατζηγιαννάκης: Οι ερασιτέχνες ψαράδες στην Εύβοια πρέπει να γίνουν μαραθωνοδρόμοι μετά τα κωμικοτραγικά μέτρα της ΝΔ


Φαίνεται πως, μετά από πέντε μήνες ενός εξαντλητικού και αναποτελεσματικού lockdown, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει να παίξει με τα όρια της υπομονής των πολιτών. Στο πλαίσιο των νέων “έξυπνων” μέτρων που από τις 19 Μαρτίου αντικατέστησαν τα προηγούμενα, προφανώς λιγότερο “έξυπνα” μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα επιτρέπεται πλέον το ερασιτεχνικό ψάρεμα για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους Δήμους.

Όπως όμως διαπιστώσαν πολύ σύντομα οι κάτοικοι της Εύβοιας και των αλλων παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας, και αυτή η ανακοίνωση δεν χρειάστηκε παρά λίγες ώρες για να διαψευστεί, αφού το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε βάζει μια σειρά από ιλαροτραγικές προϋποθέσεις. Έτσι, για να ψαρέψει κάποιος χρειάζεται υποχρεωτικά πλωτό μέσο, αλλά μόνο έως 8 μέτρα, για να φτάσει στο σκάφος του μπορεί να πάει μόνο πεζός ή με ποδήλατο, ενώ ταυτόχρονα το ψάρεμα με καλάμι δίπλα στην παραλία απαγορεύεται εντελώς!

 

Η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών ακόμα και για τα στοιχειώδη, οι διαρκείς αυτοδιαψεύσεις και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα θα ήταν κωμικές, εάν τα πράγματα δεν βρίσκονταν σήμερα σε τραγικό σημείο. Με το ΕΣΥ όμως να καταρρέει, τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα να ασφυκτιούν και την κοινωνία εξαντλημένη από την επιτελική ανικανότητα της ΝΔ, η διαρκής επικοινωνιακή προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του μοιάζει πλέον με ψυχολογικό πόλεμο, που υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και αποσκοπεί αποκλειστικά στον αποπροσανατολισμό από τις εγκληματικές ευθύνες αυτής της κυβέρνησης.