MY KTEO

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας: Για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης


Από το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σαν προτεραιότητα την ενίσχυση του Γ.Ν. Κύμης παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπήρχαν στα πλαίσια των μνημονίων.

Έτσι παρέδωσε ένα νοσοκομείο ανακαινισμένο κτιριακά, με ενίσχυση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Κατορθώσαμε με την σημαντική βοήθεια του τότε διοικητή κ. Χατζημαργαρίτη να λειτουργούν ολοκληρωμένα : καρδιολογική κλινική με 3 καρδιολόγους, γυναικολογικό τμήμα, παιδιατρικό τμήμα, ορθοπεδική κλινική, χειρουργική κλινική και οφθαλμολογικό τμήμα και όλα αυτά έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινολογικό τμήμα, και ενισχυμένος παθολογικός τομέας.

 Σήμερα βλέπουμε όχι μόνο ότι δεν λειτουργούν πλέον τα τμήματα αυτά αλλά υπάρχει μια τάση συνεχών μετακινήσεων των ιατρών σε άλλα νοσοκομεία, οι ιατροί τοποθετούνται στο νοσοκομείο και μετά από λίγο ζητούν μετακινήσεις, οι υπάρχοντες ιατροί και μάλιστα πολλοί από αυτούς που επι χρόνια εργάστηκαν και στήριξαν την λειτουργία του Νοσοκομείου ζητούν να φύγουν, χειρουργεία έχουν πάψει να γίνονται, τα ραντεβού των υπερήχων έχουν μεγάλη σειρά αναμονής λόγω υπολειτουργίας του ακτινολογικού. Ο παθολογικός τομέας φαίνεται στην ουσία να διαλύεται, ήδη οι εφημερίες του Απριλίου είναι στον αέρα λόγω παραιτήσεων ή και μετακινήσεων των ιατρών του παθολογικού τομέα. Ενώ κάτω από αυτές τις συνθήκες διάλυσης προτείνεται και η δημιουργία μονάδας COVID-19.

Οι ευθύνες της ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι εμφανείς. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης που δυστυχώς συντελείται σε μια εποχή υγειονομικής κρίσης και θα αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε το Νοσοκομείου στην κατάσταση που ήταν επι των ημερών της διακυβέρνησής μας. Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ώστε να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη εδώ και δύο χρόνια υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Θα αγωνιζόμαστε για δωρεάν υγεία και ίση πρόσβαση στην υγεία για όλους.

Κύμη 28 Μαρ. 2021.