MY KTEO

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Σωματεία Εύβοιας: Μαζική εξόρμηση και κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

 




Μαζική εξόρμηση στο κέντρο της Χαλκίδας πραγματοποίησαν το απόγεμα της Παρασκευής Σωματεία της Εύβοιας απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν για το Σάββατο 27 Μάρτη και στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας, διεκδικώντας ενίσχυση του Νοσοκομείου της πόλης και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η κατάσταση σε όλες στις δημόσιες Δομές Υγείας της Εύβοιας είναι το λιγότερο ανησυχητική. Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας "μπαλώματα", μετακινήσεις από κλινική σε κλινική και από τα Κέντρα Υγείας για να καλυφθούν τα κενά. Στους χώρους δουλειάς τα κρούσματα αυξάνονται χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος για μέτρα για την πανδημία και καμία υποχρέωση για τη διαμόρφωση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων για την αποφυγή διασποράς, για επαναλαμβανόμενα τεστ και ιχνηλάτηση κρουσμάτων», τονίζουν τα Σωματεία στο κάλεσμά τους για την συγκέντρωση του Σαββάτου.

Και προσθέτουν: «Χωρίς τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Από τη δράση μας μπήκε φρένο στη μετατροπή του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο covid, πάρθηκαν μέτρα στους χώρους δουλειάς, βελτιώθηκαν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, πραγματοποιήθηκαν επαναλαμβανόμενα τεστ, έγιναν ακόμα και μετατροπές στην παραγωγική διαδικασία για τη μείωση της διασποράς. Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα σε κάθε περίπτωση της συσπείρωσης και της πάλης των εργαζομένων του κάθε χώρου δουλειές».

Τονίζουν επίσης ότι ένα χρόνο πανδημίας η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το σύστημα Υγείας και την ίδια ώρα αξιοποιεί την πανδημία και την καταστολή για να φιμώσει τις λαϊκές και εργατικές διεκδικήσεις και να επιβάλει και άλλα αντεργατικά μέτρα.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου αποφασίστηκε σε σύσκεψη όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων: Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, Σωματείο Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Σωματείο Τσιμέντων Χαλκίδας, Σωματείο Ιχθυοκαλλιεργειών, Σωματείο Κελαϊδίτη ΑΕ, Σωματείο Ζούρα, Σύλλογος Φοιτητών Εστίας πρώην ΥΕΙ Ψαχνών, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ και Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ευβοίας.