MY KTEO

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Το κυβερνητικό σχέδιο της κυβέρνησης για αποδείξεις και αφορολόγητο

 


Εν αναμονή της έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά τρόπους για φοροελαφρύνσεις, ιδιαίτερα των κλάδων εκείνων που επλήγησαν από την πανδημία.

Όπως μετάδωσε το Mega, για τα εισοδήματα του 2020 οι πληττόμενοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση του 30% όσον αφορά τις αποδείξεις. Για τα εισοδήματα του 2021 συζητείται το σενάριο με τις λιγότερες αποδείξεις, για την προσαρμογή στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Σημαντικό είναι, ότι θα διευρυνθούν οι αποδείξεις για το 30%, ενώ για τις αποδείξεις με μετρητά, θα υπάρχει εφαρμογή που θα σκανάρει τις αποδείξεις ώστε αυτές να συμμετάσχουν στη φορολοταρία.

Τα επαγγέλματα που θα μετρούν διπλά οι αποδείξεις, είναι: Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, πολυχώροι, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ενοικίαση ακινήτων και ΙΧ, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, ένδυση και υπόδηση. Πάντως, μιλώντας στο Mega ο φοροτεχνικός Θράσος Μίαρης, είπε ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% μόλις εφαρμοστεί και το mydata.