MY KTEO

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Κυριακή Α' Νηστειών της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βάση των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων  εορτάσθηκε  η μνήμη της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων την Α' Κυριακή των Νηστειών της Ορθοδοξίας  21η  Μαρτίου 2021 με την τέλεση του εόρτιου εσπερινού κεκλεισμένων των θυρών  το εσπέρας του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη όπου χοροστάτησε εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοψάλτη του του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Στάμου και απέδωσαν όπως αρμόζει μελωδικά  τους κατανυκτικούς ύμνους της εορτής.

 

Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος   ο π. Γεώργιος  Μπίτσικας της ενορίας των Ταξιαρχών ο εφημέριος    του ιερού ναού π. Απόστολος Μπασάνος  και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

 

Την επομένη ημέρα Κυριακή της Ορθοδοξίας αρχής γενομένης με την τέλεση του όρθρου και εν συνεχεία ακολούθησε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητρπολίτου Ειρηνουπόλεως  κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο  τον εφημέριο του ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης π. Γεώργιο  Μπίτσικα  τον εφημέριο του ιερού ναού π. Απόστολο Μπασάνο και τους Διακόνους  Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε

 

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  ευχήθηκε καταλήλως για την Αγία Τεσσαρακοστή  στους πιστούς που συμμετείχαν με περιορισμένη συμμετοχή  βάση των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων όπως ορίζει η ΚΥΑ γιαι την μη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Εν συνεχεία εψάλει το ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως των προμάχων της Ορθοδοξίας ακολούθως τελέσθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ιερού ναού λόγω των υγειονομικών διατάξεων.

 

Επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

 

 

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κεκλεισμένων των θυρών χοροστάτησε εκ του αναλογίου στον Β' Κατανυκτικό Εσπερινό  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης με την  συμπροσευχή εκ του ιερού βήματος παρισταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου.

 

Στον κατανυκτικό εσπερινό ιερούργησαν  ο  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος  με τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε αλλά και των συμπροσευχομένων ιερέων εκ των ενοριών της Κύμης.

 

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης

Φωτογραφίες Ευάγγελος Στάμου.