Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με χούμους

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με χούμους


Υλικά Συνταγής:
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. σπανάκι baby
1 φλ. χούμους
300 γραµ. ζυμαρικά
1 μικρό λεμόνι
1 κ.γλ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:
Ξεκινώντας να μαγειρέψουμε σπαγγέτι με χούμους, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις λεπτές φέτες από κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.

Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθετουμε το baby σπανάκι και σοτάρουμε για 1΄. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους καθώς και νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά, ώστε να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο ξύσμα από το λεμόνι και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε τα ζεστά κρεμώδη σπαγγέτι με χούμους αμέσως. Με το νερό των ζυμαρικών μπορείς να ελέγξεις την πυκνότητα της σάλτσας. Αν θέλεις πιο αραιή σάλτσα χούμους, τότε πρόσθεσε περισσότερο νερό ζυμαρικών.


www.argiro.gr