MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστας Δούνας, συμμετείχε στην διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Δήμου Ερέτριας


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από τη Σχολική Επιτροπή Δήμου Ερέτριας με θέμα «Από το σχολείο στο σπίτι και από την τάξη στην οθόνη». Στην ημερίδα συμμετείχε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστας Δούνας. Στη τοποθέτησή του ο κ. Δούνας είπε:  

"Αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας , συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Είναι αλήθεια πως εν μέσω πρωτόγνωρων και απαιτητικών συνθηκών, λόγω της πανδημίας COVID 19, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα κλήθηκε να αναλάβει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, από αυτόν που όλοι γνωρίζαμε .

Η τηλεκπαίδευση εισέβαλε « για τα καλά » στη καθημερινότητα τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο διδασκαλίας .

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας, μέσω της οθόνης του Υπολογιστή τους, με πολλή προσπάθεια και επιμονή - και για  αυτό ακριβώς το λόγο τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια - έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Και για τις λίγες ακόμη εκείνες περιπτώσεις όπου  η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή δεν επαρκούσε, ενέργειες σαν και τις δικές σας κύριε Δήμαρχε, κύριε Δημητρόπουλε, συνέβαλλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος και στην επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας συγχαρώ προσωπικά και να σας ευχαριστήσω θερμά για τις πρωτοβουλίες σας!

Αναμφίβολα, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι δυσκολίες των γονέων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών είναι πολλές και εύλογες αλλά με τη συνεργασία, όλων μας, αυτές δύναται να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό, ώσπου η δια ζώσης διδασκαλία να επιστρέψει ξανά - και ελπίζουμε και μόνιμα - στη ζωή μας !"