MY KTEO

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

«Ανεμογεννήτριες και Περιβάλλον: Φάκελος Εύβοια»: Κοινή σύσκεψη όλων των φορέων της Εύβοιας πρότεινε ο Νίκος Μαστροκώστας


Η ενότητα όλων των φορέων μπορεί μόνο να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να ανατραπούν τα σχέδια των μεγάλων εταιριών που θέλουν να μετατρέψουν την Κεντρική και Νότια Εύβοια σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο, σύμφωνα με τα όσο υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας στην τοποθέτησή του στην διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο, το Δίκτυο Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας με θέμα: «Ανεμογεννήτριες και Περιβάλλον: Φάκελος Εύβοια».

«Οι Δήμοι έχουν δύναμη να κάνουν πράγματα. Αν είμαστε ενωμένοι μαζί και οι βουλευτές, η περιφέρεια και όλοι οι φορείς του νόμου. Δεν μπορεί κανένας να μπει στο Νομό μας αν είμαστε όλοι μαζί, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Για αυτό έχω κάνει μία πρόταση να γίνει κοινή Σύσκεψη όλων των ΟΤΑ της Νοτίου Ευβοίας που εμπλέκονται στις ανεμογεννήτριες. Εμείς είμαστε οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι που έχουμε τις ΑΠΕ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαστροκώστας και ξεκαθάρισε ότι με το να λένε μόνο «όχι» δεν λύνεται το πρόβλημα, «αλλά πρέπει να ερωτούνται οι τοπικές κοινωνίες, πρώτα τα χωριά μας, μετά οι Δήμοι και μετά να πηγαίνουμε παραπέρα».