MY KTEO

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Σωματεία και φορείς


φωτο αρχειου

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Σωματεία και φορείς το Σάββατο 27 Μάρτη στις 12 μ. στην πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος με  την πανδημία, συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα υγείας που  αφορούν και την Εύβοια. Πρώτα και κύρια τη βασική μονάδα υγείας του νομού, το νοσοκομείο Χαλκίδας (ΓΝΧ), αλλά και τις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού. Συνεχίζουν να μην υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στους εργασιακούς χώρους, δεν έχουν ληφθεί μέτρα  στα σχολεία  που κλείνουν και ξανανοίγουν ακριβώς όπως έκλεισαν,  ούτε σε άλλους μαζικούς χώρους.

Τα ελάχιστα μέτρα που έχουν παρθεί  ήταν μόνο κάτω από την κινητοποίηση και διεκδίκηση  σωματείων και άλλων φορέων. Τέτοια αποτελέσματα είχαμε και στην περιοχή μας όπως η αποτροπή της απόφασης της κυβέρνησης για μετατροπή του νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο COVID ώστε να εξυπηρετεί και περιστατικά της Αθήνας.

Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα όπως  την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενίσχυση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων. Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.  Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΚΥ κτλ) με μόνιμο προσωπικό και  κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν και ως εμβολιαστικά κέντρα.  Αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου Χαλκίδας ή όποιου άλλου κτιρίου πληροί τις  αναγκαίες προδιαγραφές ασφαλείας με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές, για νοσηλεία ασθενών με covid, χωρίς μετακινήσεις εξουθενωμένων υγειονομικών και μπαλώματα.  Την άμεση επίταξη κάθε ιδιωτικής μονάδας και την ένταξή της στο εθνικό σύστημα υγείας. Αποτελεί πρόκληση ότι ο ιδιωτικός τομέας υγείας που τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων γιγαντώνεται σε βάρος της δημόσιας υγείας, βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία για να αυξήσει τα κέρδη του.

Το Δ.Σ.