MY KTEO

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Η «Οδύσσεια» των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας με την αναγνώριση των ιδιοκτησιών τους θα λάβει τέλος


«Ήρθε η ώρα να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα της Νότιας Καρυστίας και να δοθεί τέλος στην άδικη περιπέτεια για τους ιδιοκτήτες κατοίκους, όπως έγινε αντίστοιχα για τους ιδιοκτήτες στην Κρήτη, τη Μάνη και τις Κυκλάδες». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Αναφερόμενος στη  συνάντηση που πραγματοποίησαν μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο με τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, υπογράμμισε,  ότι εδώ και ενάμιση αιώνα υπάρχει το πρόβλημα των αμφισβητήσεων του δικαιώματος ιδιοκτησίας στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας.

 

Υπενθύμισε, επίσης, ότι με το εν λόγω ζήτημα ασχολείται προσωπικά πολλά χρόνια και ενώ επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν φθάσει κοντά στο να δοθεί λύση με τη διάταξη που είχαν  μαζί με τον κ. Γεωργιάδη συνυπογράψει, δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί τεσσεράμισι χρόνια δεν ασχολήθηκε καθόλου με το ζήτημα και παρά το γεγονός,  ότι ο ίδιος είχε επαναφέρει το θέμα το 2016.

 

Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα ζήτημα ισονομίας όλων των Ελλήνων πολιτών κάτι που επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχαν μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο με τον Υφυπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί στη Βουλή, την έτοιμη πρόταση διάταξης που υπέβαλαν μαζί με την εμπεριστατωμένη αιτιολογική έκθεση. Μάλιστα, ο Δήμαρχος παρέδωσε και σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Καρύστου για το ιδιοκτησιακό ζήτημα.

 

Ο βουλευτής κατέληξε επισημαίνοντας: «Επιτέλους αυτή η Οδύσσεια των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας με την αναγνώριση των ιδιοκτησιών τους θα λάβει τέλος. Η επίλυση του προβλήματος ήταν χρέος της Πολιτείας απέναντι στους κατοίκους, καθώς  ανάλογα προβλήματα στην Κρήτη, τη Μάνη και τις Κυκλάδες εδώ και χρόνια έχουν επιλυθεί. Χαίρομαι που μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου καταφέραμε να υιοθετηθεί πλήρως το αίτημά μας.»