MY KTEO

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Οι Διπλωματούχοι μηχανικοί του Δημοσίου Ευβοίας κατηγορούν για απρεπή συμπεριφορά τον δικηγόρο Δημήτρη Καρβέλη- Καρβέλης στο Eviatop: Τους προσκαλώ να ανακαλέσουν την επιστολή τους και να μου ζητήσουν δημοσίως συγνώμη

 



Επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας απέστειλε η Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Ν. Ευβοίας (ΕΜΔΥΔΑΣ Ευβοίας) με την οποία ζητάει να πάρει θέση για τους χαρακτηρισμούς του δικηγόρου κ. Καρβέλη για υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων: 
Η Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Ν. Ευβοίας (ΕΜΔΥΔΑΣ Ευβοίας) είναι πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και έχει ως μέλη της όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούςπου εργάζονται στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης του Νομού Ευβοίας (Υπουργεία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ΝΠΔΔ, Δήμοι, Περιφέρειες, κλπ).

Με τo παρόν έγγραφό μας θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την απρεπή συμπεριφορά ενός μέλους σας και συγκεκριμένα του κ. Δημ. Καρβέλη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής που έγινε το πρωί της 16ης Μαρτίου 2021 στην Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορηθήκαμε (αλλά και όσων αναφέρονται και στο υπ’ αρ. 60/16-03-2021 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων & Ν.Π. Δ.& ΙΔΑΧ) ο κ. Δημ. Καρβέλης προέβη κατά τη διάρκεια εκπομπής, σε αδιανόητα αναξιοπρεπείς, απαράδεκτους και χυδαίους χαρακτηρισμούς για υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων «..ότι είναι βλάκες, ηλίθιοι και αμόρφωτοι (!).., παρανομούντες,..ο εισαγγελέας θα στείλει πολλούς κατηγορουμένους από δαύτους…», σχετικά με το θέμα εκτέλεσης του έργου «Επείγουσα αντιστήριξη για άρση της επικινδυνότητας τμήματος της οδού Στύρων και τμήματος της οδού Γεωργίου Παπανδρέου», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων κατόπιν έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου, της απόφασης ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας, της σύμβασης με ανάδοχο εργοληπτική εταιρεία και επιβλέπει η Τεχνική του Υπηρεσία σύμφωνα με την νομοθεσία περί δημοσίων έργων.

Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας που αναφέρθηκε με τον παραπάνω ανάρμοστο, αναξιοπρεπή και απαξιωτικό τρόπο ο κ. Καρβέλης, υβρίζοντάς τους και προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και την επαγγελματική τους υπόσταση, αποτελούν μέλη της Ένωσής μας και είναι διπλωματούχοι μηχανικοί, απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών (ΑΕΙ) πενταετούς διάρκειας και ορισμένοι από αυτούς μάλιστα κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης Master of Science (MSc) στο αντικείμενο του μηχανικού. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων, που στελεχώνεται κυρίως από μηχανικούς – μέλη μας, παρά την υποστελέχωση μηχανικών που παρατηρείται γενικότερα στους φορείς του δημοσίου, έφερε με επιτυχία εις πέρας ένα μεγάλο τεχνικό αντικείμενο τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας και έχοντας σε εξέλιξη σημαντικά έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού αρκετών δεκάδων εκατ. ευρώ.

Ως Δ.Σ. της Α’ βάθμιας Ένωσης που εκπροσωπούμε το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών των δημόσιων υπηρεσιών του Ν. Ευβοίας, καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, υποτίμησης και κραυγαλέας συκοφαντίας μελών μας, που γίνεται με ανάρμοστο και υβριστικό τρόπο και παραβαίνοντας βασικές αρχές δεοντολογίας προς εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων διπλωματούχων μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, που με τις γνώσεις και την εμπειρία τους προασπίζουν τα συμφέροντα του δημοσίου.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας επί της πρωτοφανούς υπόθεσης συκοφαντίας διπλ. μηχανικών της Ένωσής μας, με ανάρμοστους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς από το ανωτέρω μέλος σας (κ. Δημ. Καρβέλη), καθώς και για τις δικές σας ενέργειες σχετικά με την διερεύνηση της παραπάνω καταγγελίας, περί παράβασης του Κώδικα Δικηγόρων (αρθ. 140, Πειθαρχικά Παραπτώματα), καθώς και της παραβίασης άρθρων του Κώδικα Δεοντολογίας  Δικηγορικού Λειτουργήματος (αρθ. 7, .. «Ο Δικηγόρος πρέπει κατά την άσκηση του Λειτουργήματός του.. ε) Να τηρεί ευπρέπεια και μετριότητα εκφράσεων, τόσο στις προφορικές..).

Επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργειά μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των μελών μας και μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.   

Καρβέλης:  Τους προσκαλώ να ανακαλέσουν την επιστολή τους και να μου ζητήσουν δημοσίως συγνώμη 

Το Eviatop επικοινώνησε με τον δικηγόρο κ. Καρβέλη ο οποίος και ξεκαθάρισε πως αν δεν ανακαλέσουν θα καταμηνύσει όλο το Δ.Σ.: 

Προκαλώ και Προσκαλώ το ΔΣ του Σωματείου αυτού να μου κοινοποιήσει την επιστολή αυτή ή να μου απευθύνει επίσημη διαμαρτυρία του. Την διεύθυνση μου θα την βρουν εύκολα στο διαδίκτυο. Την θέλω με σφραγίδα, υπόγραφες και ονόματα.

Τους Προσκαλώ και τους Προκαλώ σαν μηχανικοί του Δημοσίου και στον όρκο που έχουν δώσει να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους, όπως,  αφού κάνουν αυτοψία στο συγκριμένο έργο και αφού δουν το σχέδιο πόλεως Χαλκίδος στο συγκεκριμένο σημείο να γνωμοδοτήσουν κατά πόσο η εισβολή της οδού Αμαρυνθίων κάθετα μέσα στην οδό Στύρων είναι νόμιμη, επικίνδυνη ή όχι και αν αλλοιώνει το πλάτος της οδού Στύρων και πόσα μέτρα μειώνει εκεί την οδό Στυρων το κάθετο στην οδό Στυρων τοιχίο από  μπετόν που  κατασκεύασαν οι μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων.

Το έργο αυτό αλλοιώνει το σχέδιο πόλεως στο σημείο αυτό και μειώνει παράνομα την οδό Στύρων ναι ή όχι;

Τους προσκαλώ να ανακαλέσουν την επιστολή τους και να μου ζητήσουν δημοσίως συγνώμη.

Αυτά προς το παρόν.

Τους περιμένω να απαντήσουν.

Αν δεν απαντήσουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καταμηνύσω όλο το ΔΣ του Συλλόγου τους και θα τους ενάγω για αποζημίωση μου για ηθική βλάβη από την προσβλητική τους επιστολή προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδος.