MY KTEO

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Flexitarianism: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα τάση στη διατροφή


Συνδέοντας τις λέξεις "flexible" και "vegetarian" δημιουργήθηκε ένα νέο είδος στάσης ζωής το οποίο ονομάζεται Flexitarianism. Η τάση του Flexitarianism ή «απλή χορτοφαγία» είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής φυτική διατροφή που στηρίζεται στο γεγονός ότι μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα και βελτιώνει την υγεία του οργανισμού. 

Η συγκεκριμένη διατροφή επικεντρώνεται σε τρόφιμα όπως φασόλια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως καθώς και άλλες πηγές πρωτεϊνών που αντικαθιστούν την μερική αποχή από το κρέας.

Υπάρχει κάποιο είδος κρέατος το οποίο προτιμάται;
Όταν οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το lifestyle επιλέγουν να καταναλώσουν κρέας, υπάρχουν μερικές επιλογές οι οποίες ενδείκνυνται. Αυτές περιλαμβάνουν το άπαχο κρέας όπως το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα βιολογικής εκτροφής. Φυσικά, είναι σημαντικό να αποφεύγονται τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον, τα λουκάνικα, τα αλλαντικά καθώς και οποιοδήποτε κομμάτι περιέχει περιττό λίπος και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

Σε αυτή τη διατροφή επικρατεί η έννοια του re-portion σύμφωνα με την οποία το κρέας ακόμη και όταν καταναλώνεται θα πρέπει να θεωρείται side dish και όχι κυρίως πιάτο.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως σε κάθε περίπτωση πριν αλλάξετε τις συνήθειές σας θα πρέπει να εμπιστευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό για περαιτέρω συμβουλές.

 
govastileto.gr