MY KTEO

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Χαλάρωση lockdown: Πληροφορίες για ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα


Πληροφορίες για πιθανές ανακοινώσεις ακόμη και το απόγευμα στις 18:00 για την μερική χαλάρωση του lockdown από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν για το πλαίσιο των μέτρων που θα αρθούν από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σε μια περίοδο που τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο», έχει προκαλέσει διχασμό στην επιστημονική κοινότητα,.

Από σήμερα, Τετάρτη, ξεκινούν οι κρίσιμες συνεδριάσεις των ειδικών, επί της ατζέντας που έχει θέσει το Μαξίμου, προκειμένου να βρουν τη «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει ελεγχόμενα ανοίγματα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη δημόσια υγεία. Δεδομένου ότι η πίεση στην κοινωνία και την οικονομία έχει επίσης «χτυπήσει κόκκινο», η χαλάρωση ορισμένων μέτρων κρίνεται απαραίτητη από την κυβέρνηση, με τον εμβολιασμό και το αυξημένο testing να αποτελούν τα πιο ισχυρά «εργαλεία» σε αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα, είναι να αρθεί ήδη από το Σάββατο η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να πάνε για άσκηση και για βόλτα στο βουνό ή την θάλασσα και τη Δευτέρα 5 Απριλίου να ανοίξει το λιανεμπόριο με τον κωδικό 13032 και για ορισμένες ώρες. Όσον αφορά στα σχολεία, πρόθεση είναι να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου, με την χρήση των self test υποχρεωτικά για μαθητές και καθηγητές.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ