MY KTEO

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Voucher 200 ευρώ: Θα διευρυνθούν τα κριτήρια – Τι είπε ο Χατζηδάκης


Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, για τις αναστολές συμβάσεων, τις συντάξεις και το voucher 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος και η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο.

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα αναστολών συμβάσεων για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και το πρόγραμμα «Συνεργασία» για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Οι λεπτομέρειες για τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, δήλωσε.

«Η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει δώσει 37 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις συντάξεις, υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να δοθούν οι εθνικές συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Τα χρήματά τους θα λάβουν όσοι θα υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές και φοιτητές ανακοίνωσε πως θα διευρυνθούν τα κριτήρια, ενώ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων υποστήριξε πως αμέσως μετά την καταβολή των εθνικών συντάξεων θα προχωρήσει η διαδικασία για την καταβολή τους.


 Newmoney.gr