MY KTEO

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Παρατείνεται η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών των δικηγόρων σε 120 δόσεις προς ασφαλιστικά ταμεία


Με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή προ ημερών δόθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για υπαγωγή των δικαιούχων στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές τους προς ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως ορίστηκε η νέα προθεσμία «ως προς την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθµισης ασφαλιστικών οφειλών του ν. 4611/2019, µετατίθεται στις 30.9.2021».

Για το θέμα είχαν προηγηθεί επιστολές Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδοςόπου επισημαίνονταν τα προβλήματα στην ανάρτηση των χρεών που καλούνταν να ρυθμίσουν οι δικηγόροι.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων αναφερόταν για χιλιάδες συναδέλφους είναι αδύνατη η ολοκλήρωση της υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση, καθόσον δεν είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του e-EΦΚΑ ή/και στου ΚΕΑΟ το σύνολο ή/και μέρος των οφειλομένων στα παλαιά μας Ταμεία (τ. ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, ΤΥΔΕ, ΤΥΔΑ κλπ.).

«Ως εκ τούτου και ουχί από υπαιτιότητα των ασφαλισμένων μελών μας είναι αδύνατη η ολοκλήρωση και του Β΄ Σταδίου της υπαγωγής στη ρύθμιση (πιστοποίηση ΚΕΑΟ και ολοκλήρωση της ρύθμισης)» αναφερόταν.