MY KTEO

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Χαλκίδα: Κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι


Μετράμε πάνω από ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Χαλκίδας, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δίνουμε καθημερινά μάχη, ο καθένας από το δικό του πόστο, για να ανταπεξέλθουμε στα αυξημένα μας καθήκοντα! Για να σωθούν ανθρώπινες ζωές! Η κυβέρνηση αρχικά, υποκριτικά μας χειροκρότησε, στην πορεία μας εξουθένωσε και έρχεται να μας αποτελειώσει, με διώξεις και απολύσεις επικουρικών συναδέλφων που ύψωσαν τη φωνή τους κάτω από τις μάσκες για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικών.

            Μετράμε πάνω από ένα χρόνο που η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει ένα διαχρονικά υποβαθμισμένο και ανεπαρκές σύστημα δημόσιας υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επέλεξε συνειδητά την πολιτική των μπαλωμάτων με μετακινήσεις εργαζομένων και ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων, αναντίστοιχες των αναγκών. Συναδέλφων που ζουν σε μια συνεχή εργασιακή ανασφάλεια και αγωνία για το αν ανανεωθεί η σύμβασή τους, αν θα μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Οι οποίοι όμως καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες αφού δεκάδες τμήματα και στο νοσοκομείο μας στηρίζονται στη δική τους δουλειά.

            Μετράμε πάνω από ένα χρόνο που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει!  Είναι εξοργιστικό, ενώ δεκάδες διασωληνωμένοι περιμένουν σε κοινούς θαλάμους να αδειάσουν κλίνες ΜΕΘ, οι κλινικάρχες  να παζαρεύουν  ποιούς ασθενείς θα δεχτούν, με το αζημείωτο βέβαια και πως θα αυξήσουν τα κέρδη τους! Η κυβέρνηση ενώ προασπίζεται τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων χωρίς κανένα ενδοιασμό, δε διστάζει να δώσει απανωτά χτυπήματα στα δικά μας δικαιώματα. Ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο, εδραιώνει την ευελιξία στην εργασία και τη 10ωρη απλήρωτη δουλειά, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία. Φέρνει νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, γκρεμίζει κατακτήσεις που κερδήθηκαν  με αιματηρούς αγώνες και θυσίες των εργαζομένων!

 

            Δεν πρόκειται να  συμβιβαστούμε με την απάνθρωπη πολιτική που παίζει στα ζάρια τις ζωές μας γιατί τις θεωρεί κόστος, που τσακίζει το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμά μας στην ίδια μας τη ζωή! Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα μας!

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να ενισχυθεί άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες το νοσοκομείο της Χαλκίδας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι  με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ και καταγραφή της νόσησης από covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ουκαι 14ου μισθού.

Ενίσχυση της ΠΦΥ με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και τις αναγκαίες υποδομές ώστε να έχει ουσιαστικό και αναβαθμισμένο ρόλο.

Επιτάχυνση και αξιοποίηση όλων των ασφαλών διαθέσιμων εμβολίων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ των ιδιωτικών ομίλων της υγείας χωρίς καμία αποζημίωση με όλο τους το προσωπικό και τις υποδομές ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!