MY KTEO

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δήμαρχος «επικηρύσσει» με 2.000 ευρώ «διεφθαρμένους» δημοτικούς υπαλλήλους!


 Μεθόδους Άγριας Δύσης χρησιμοποιεί ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.  Συγκεκριμένα  «επικηρύσσει» με 2.000 ευρώ δημοτικούς υπαλλήλους που εμπλέκονται σε  «διαπλοκή, εκβιασμό, δοσοληψίες με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες», ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Αφορμή, υπόθεση χρηματισμού ενός υπαλλήλου του Δήμου Βόλου που καταγγέλθηκε από επιχειρηματία της εστίασης ότι χρηματίστηκε. Η υπόθεση στάλθηκε στον εισαγγελέα από το δήμο Βόλου μετά την εμπλοκή τριών  επιχειρηματιών,  ένας εκ των οποίων έκανε την καταγγελία στον δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα τον κατέγραψε με κάμερα, για να μην αμφισβητηθεί αργότερα.

Πιστεύω ότι το έχει κάνει!

Το περιστατικό που συνέβη, σύμφωνα με την καταγγελία πριν δέκα ημέρες, καταγγέλθηκε την περασμένη εβδομάδα. Στη συνέχεια διατάχθηκε ΕΔΕ και  υπάλληλος θα απομακρυνθεί από την Υπηρεσία, αν οι καταγγελίες αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος Βόλου, «ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων του δήμου Βόλου είναι φιλότιμοι, τίμιοι και συνεργάσιμοι. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που έχουν μείνει στο παρελθόν με κακές συνήθειες. Αυτές τις συνήθειες προσπαθούμε να κόψουμε», πρόσθεσε. Υποστήριξε, δε, ότι αν και εφόσον αυτά αποδειχθούν θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος, αλλά και ότι ο υπάλληλος το αρνήθηκε αλλά μόνο από τον τρόπο της συζήτησης που κάναμε, εγώ πιστεύω ότι το έχει κάνει!!!

2.000 ευρώ το κεφάλι

«Είχα πει στο παρελθόν οτι πριμοδοτώ με 2.000 ευρώ κάθε πολίτη που θα καταγγείλει διαπλοκή, εκβιασμό, δοσοληψίες με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες. Αυτή η πρόταση συνεχίζει να υπάρχει. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες με το μέγιστο που μπορούν και όχι να κάνουν χρήση του αξιώματός του για να αποκομίζουν οφέλη» επισήμανε ο κ. Μπέος.

«Στέλνω μήνυμα σε όλες τις κατευθύνσεις οτι η δημοτική αρχή είναι κόντρα σε ένα μαύρο παρελθόν, που ήταν σύνηθες φαινόμενο να γίνονται συναλλαγές και δοσοληψίες. Η σημερινή δημοτική αρχή είναι εδώ για να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και κατ’ επέκταση πρέπει να το κάνουν αυτό και οι υπάλληλοι. Μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων είναι φιλότιμοι και τίμιοι και συνεργάσιμοι. Υπάρχουν και ορισμένοι που έμειναν στο παρελθόν με κακές συνήθειες. Αυτές τις συνήθειες προσπαθούμε να κόψουμε. Ζητώ από τους πολίτες να καταγγέλλουν το παραμικρό για να αλλάξουμε μαζί την πόλη», κατέληξε ο κ. Μπέος.