MY KTEO

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Συντάξεις Μαΐου 2021: Οι ημερομηνίες πληρωμής για ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και όλα τα ταμεία


 Την Παρασκευή 23 Απριλίου ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων Μαΐου σύμφωνα με την εισήγηση του e-ΕΦΚΑ στο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Σύμφωνα με την εισήγηση ποι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Μαΐου 2021 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται πριν το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί η πληρωμή τους την Μεγάλη Τετάρτη.

Για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, την μείωση του συνωστισμού, αλλά και για την προστασία και την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων στη συναλλαγή τους με τα Τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, προτείνεται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) που προέρχονται:

1. Από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 να καταβληθούν στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

2. Από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8 να καταβληθούν στις 26 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Δευτέρα.

3. Από τους τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, να καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τρίτη.

4. Από το Δημόσιο, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ να καταβληθούν στις 28 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τετάρτη.

Ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς, η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς, η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ημερομηνίες δύνανται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.