MY KTEO

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι την Δευτέρα (12/4) οι δηλώσεις για τις αναστολές Απριλίου


Παράταση έως τις 12 Απριλίου για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας Απριλίου.
Την Παρασκευή 9 Απριλίου πληρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων που μπήκαν σε αναστολή μέσα στον Μάρτιο.

Τι ισχύει για τις αναστολές Απριλίου
Προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής εργασίας που αφορά στον μήνα Απρίλιο για να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα 534 ευρώ παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά, προθεσμία έως την Δευτέρα 12 Απριλίου έχουν επιχειρήσεις – εργοδότες που έθεσαν ή πρόκειται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους εντός του Απριλίου και σε κάθε περίπτωση το διάστημα από 1η έως και 12 του μήνα. Η ειδική πλατφόρμα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» είναι ανοιχτή και δέχεται τις δηλώσεις, με το υπουργείο Εργασίας να ξεκαθαρίζει ότι από το τις 12/04/2021 και μετά, οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1-12/4/2021.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 στις 12:00 άνοιξε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο 2021, προκειμένου να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα των 534 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

Από 10/04/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021.
Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα.


Newsbomb.gr