Evia Top: Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων (δημοσίου) Εύβοιας:Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Μάη και ώρα 10π.μ στην Πλ. Αγοράς

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων (δημοσίου) Εύβοιας:Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Μάη και ώρα 10π.μ στην Πλ. Αγοράς


Τιμάμε την φετινή Πρωτομαγιά, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας.  Μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά. Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβουλο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών .

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την πρώτη εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει και  να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας αλλά και για το συνταξιουχικό κίνημα,  η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο , να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου . Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους.

Και μάλιστα αυτά τα μέτρα παίρνονται μέσα στην πανδημία!

 Αυτό το διάστημα χορτάσαμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ και Τύπου να μας λένε ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά.

 Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα και εκδίδονται ακόμη και σε πέντε χρόνια. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τη νέα γενιά. Σε αυτούς που τους έχουν στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Προσπαθούν να αποδείξουν ότι για όλα αυτά δεν φταίνε οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές τους, που για δεκαετίες έχουν δώσει γη και ύδωρ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά πότε φταίνε οι συνταξιούχοι, πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε οι τεμπέληδες εργαζόμενοι αυτοί που τάχα δεν παράγουν τίποτα και πολλά άλλα.

Κύριοι της κυβέρνησης, η πανδημία πέραν των άλλων αποκάλυψε την ψεύτικη προπαγάνδα σας και τις μισές σας αλήθειες. Για να υπηρετήσετε τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα, αφήσατε τα δημόσια νοσοκομεία (όσα δεν προλάβατε εσείς και η προηγούμενή κυβέρνηση να κλείσουν) δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ. Αρνηθήκατε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και πληρώσατε εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά μας ταμεία για μερικές μονάδες ΜΕΘ. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της Υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει.

 Όσοι αυτό το διάστημα κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματά τους, με μέτρα προστασίας, γνώρισαν την άγρια καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία. Τώρα ετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους σας. Για τη νέα γενιά. Έχετε στα συρτάρια σας νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς μας χρωστάτε.

 Διεκδικούμε:

           Όσα άδικα μας έχουν αφαιρέσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Την 13η - 14η σύνταξη. Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.

           Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας των συνταξιούχων , των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών Υγείας.

           Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την 13η - 14η σύνταξη.

           Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα να καταβάλει το Δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού που προβλέπεται από το νόμο που ψήφισε η ίδια.

           Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τώρα όλα τα αναδρομικά, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη.

           Όχι στη 10ωρη δουλειά, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση με τη συμμετοχή μας        

στον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς

στις 6 του Μάη, στις 10π.μ. στην πλ. Αγοράς!