MY KTEO

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Καλούν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στις 6 Μάη


Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά που θα γίνουν στις 6 Μάη και στις 10.30 το πρωί σε Μαντούδι και Ιστιαία απευθύνουν σωματεία και σύλλογοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία και οι σύλλογοι της περιοχής τονίζουν: «135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα δικαιώματά μας, στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης σωματείων και συνδικάτων».

 

Περιγράφοντας την κατάσταση στους χώρους δουλειάς για τους τόπους κατοικίας τους σημειώνουν: «Προκαλούν όταν μας λένε ότι είναι επιθυμία των εργαζόμενων η 10ωρη δουλειά και ότι θα ισχύει με τη σύμφωνη γνώμη κάθε εργαζόμενου, την ώρα που κυριαρχεί η τρομοκρατία της εργοδοσίας με την απειλή της απόλυσης.

 

Η πανδημία θερίζει, πλημύρες - χιονιάδες - πυρκαγιές αφανίζουν τους ρετσινάδες και τους αγρότες, η δουλειά με δόσεις και χωρίς σταθερό ωράριο στον Τουρισμό και άλλους κλάδους εδραιώνεται, οι δήμοι μετατρέπονται σε "επιχειρήσεις"....

 

Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!!! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η Πρωτομαγιά με όλο το ιστορικό φορτίο που διαθέτει, αποκτά σε αυτές τις συνθήκες ακόμα μεγαλύτερη σημασία».

 

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Μαντουδίου στις 10.30 το πρωί καλούν: Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Ευβοίας, Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ευβοίας (παράρτημα Μαντουδίου), Λαϊκή Επιτροπή Κηρίνθου, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας.

 

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Ιστιαία, 10.30 π.μ., καλούν: Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Ευβοίας, Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Ευβοίας, Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων και Επισιτισμού Γιάλτρων - Αγίου Γεωργίου (Club MED), Σωματείο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Αιδηψού, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ταξιάρχη