MY KTEO

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε ξεκινά η εκταμίευση για τις επιχειρήσεις


Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν τα προγράμματα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις,  σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και ο Ανάπτυξης.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει η εκταμίευση της 7ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με ρευστότητα, τον κλάδο της εστίασης που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, όπως το έχουμε κάνει συστηματικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα» ανέφερε ο υπουργός. Ερωτηθείς αν αναμένουμε περαιτέρω μείωση φόρων εντός του 2021, απάντησε:

«Είμαστε σε μια περίοδο πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, την οποία θα πρέπει – μη γνωρίζοντας την ένταση και την έκταση του προβλήματος, έχοντας όμως ένα φως στην άκρη του τούνελ – να έχουμε πάντα εφόδια και πολεμοφόδια για να βοηθήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μέσα από την αύξηση των δαπανών. Ήδη όμως έχουμε κάνει πολλά», είπε και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δοθούν χρήματα από την επιστρεπτέα προκαταβολή 7. Μέχρι 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα κεφαλαίου κίνησης. Όσοι μπουν 10 Μαΐου στην πλατφόρμα, στόχος είναι να πάρουν τα χρήματα Μάιο. Είναι το ταχύτερο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στην ιστορία» ανέφερε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε εκπομπή του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού ΙΟΝΙΑΝ.


Newmoney.gr