MY KTEO

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ Εύβοιας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν καταθέσει, την παραίτησή τους από τακτικά αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας


Τα μέλη της ΔΑΚΕ/ΠΕ Εύβοιας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν καταθέσει, εδώ και καιρό, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας την παραίτησή τους από τακτικά αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, μετά τις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020. Έτσι ολοκλήρωσαν τη δέσμευσή τους για παραίτηση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σε περίπτωση εκλογής τους, συντασσόμενα με τις αποφάσεις της παράταξής μας ΔΑΚΕ/ΠΕ, αλλά και της ΔΟΕ.

Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος, αφού η απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας, η οποία δεν έγινε αποδεκτή, παρά την τεράστια αποχή στις εκλογές με το εκπληκτικό ποσοστό του 95%!

Ωστόσο, η συμμετοχή μέλους μας ως αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, μας βρίσκει αντίθετους και με αυτή την πράξη, θέτει εαυτόν εκτός παράταξης, αλλά και εκτός ΔΟΕ.

 Οι συνάδελφοι που αποδέχονται τη συμμετοχή τους ως αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ ή τον διορισμό τους ως μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ακυρώνουν “μονοκονδυλιά” τον επί μακρόν αγώνα του κλάδου για τον θεσμό του Αιρετού, καθώς και τον ίδιο τον θεσμό, και συμμετέχουν σε μια διαδικασία αμφιβόλων σκοπών, κείμενοι αντισυναδελφικά απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων!

Ακόμη και τώρα, καλούμε το αιρετό, αλλά και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, να ακολουθήσουν όλοι το δρόμο της παραίτησης, ως ένδειξη δικαιοσύνης και διεκδίκησης της δημοκρατίας.

Η ΔΑΚΕ/ΠΕ, θα είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους όπως όλα αυτά τα χρόνια, ενημερώνοντας τους υπεύθυνα, γρήγορα, και έγκυρα, διεκδικώντας τις καλύτερες λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονταν και στους κοινούς μας αγώνες για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, για μια καλύτερη Δημόσια Παιδεία.

Ο αγώνας δεν είναι αγώνας των λίγων ή των πολλών. Είναι αγώνας όλων μας.

Προχωράμε όλοι μαζί! Συνεχίζουμε όλοι μαζί!

 

 

 

 

 

                                   Δ.Α.Κ.Ε/ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ