MY KTEO

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Έρχεται μπόνους στους υγειονομικούς – Τι εξετάζει η κυβέρνηση


Στην αποκάλυψη πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει μπόνους στους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προέβη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, το μπόνους αναμένεται να ανακοινώσει για τους υγειονομικούς ο πρωθυπουργός «στο χρόνο που πρέπει».

Όπως είπε, «δεν έχει υπάρξει μέρα αυτούς τους 15 μήνες, που να μην είναι ο πρωθυπουργός επάνω από τα πράγματα, με πραγματική μέριμνα και συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης μίας πανδημίας και πώς θα τη διαχειριστούμε. Έχει στηρίξει δημοσίως όλες τις αποφάσεις όλων των επιστημονικών Επιτροπών όσο δύσκολες και να ήταν, με μέριμνα πάντα τη γρήγορη και ασφαλή περίθαλψη ή εμβολιασμό των πολιτών».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος ήδη έχει μεριμνήσει μία φορά οριζοντίως και έχουν πάρει μπόνους, σας δηλώνω ότι θα το ξανακάνει. Στο χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους».

Έδωσε μάλιστα και παραδείγματα: «Όταν κάποιοι αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τους γιατρούς στις ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μονιμοποίησε όλους τους επικουρικούς γιατρούς στις ΜΕΘ. Όταν κάποιοι είπαν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών δεν έχει προσωπικό, έδωσε εντολή και πήραμε 10.000 υγειονομικούς μέσα στο σύστημα. Όταν μάχονταν στην πρώτη στροφή της διαδρομής, δώσαμε τη δυνατότητα οριζοντίως να πάρουν όλοι επίδομα. Όταν θέλησε κάποιος ιδιώτης δωρητής να τους τιμήσει, φέραμε διάταξη στη Βουλή, προκειμένου να μπορέσει να συμβεί αυτό», είπε.

«Η ελληνική κυβέρνηση δια μέσου του πρωθυπουργού», είπε και συμπλήρωσε πως «θα μεριμνήσει ξανά στο χρόνο που πρέπει για αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν σκληρά, καθημερινά και δεν έχουν σταματήσει, ούτε αυτές τις Άγιες μέρες θα σταματήσουν».


Protothema.gr