MY KTEO

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Επίδομα τέκνων για πρώτη φορά σε χιλιάδες οικογένειες: Δείτε αν είστε ένας από τους τυχερούς


Επίδομα τέκνου για πρώτη φορά αναμένεται να εισπράξουν φέτος δεκάδες, ενδεχομένως και εκατοντάδες χιλιάδες γονείς. Αιτία, η μείωση του φορολογητέου εισοδήματος μέσα στο 2020. Το ποιος θα είναι τυχερός και ποιος όχι για να εξασφαλίσει το επίδομα θα φανεί μετά την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης. Γι' αυτό και αναμένεται "κύμα" υποβολών με την εκκίνηση της διαδικασίας αμέσως μετά το Πάσχα. 

Κρίσιμη θεωρείται η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Με το άνοιγμα της διαδικασίας αμέσως μετά το Πάσχα, εκτιμάται ότι θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που θα σπεύσουν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους, ακριβώς για να εξασφαλίσουν το επίδομα.

Με τη διαδικασία καταβολής της 1ης δόσης του επιδόματος τέκνων, ο ΟΠΕΚΑ - που είναι και αρμόδιος- δεν έδωσε χρήματα στους νέους δικαιούχους διότι προς το παρόν δεν γνωρίζει αν η μείωση εισοδήματος που υπέστησαν μέσα στο 2020 είναι αρκετή για να τους εξασφαλίσει το επίδομα. Αυτό θα γίνει μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το fpress.gr έχει ετοιμάσει το εργαλείο που απαντά και στο ερώτημα αν είστε ή όχι δικαιούχοι του επιδόματος αλλά και ποιο θα είναι το ποσό που θα εισπράξετε ανάλογα με το εισόδημά σας αλλά και τον αριθμό των παιδιών. Δείτε εδώ.


fpress.gr