MY KTEO

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ζεμπίλης: Εγκρίθηκε η πίστωση ειδικού σκοπού για τους ρητινοκαλλιεργητές


Εγκρίθηκε η πίστωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τους ρητινοκαλλιεργητές της Εύβοιας, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ιστιαία 100.4 ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. «Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με ρητινοκαλλιεργητές και προσπαθώ να δώσω λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματά τους. Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι άνοιξε η πλατφόρμα για την πίστωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου», είπε στον κ. Τσελίκα ο κ. Θανάσης Ζεμπίλης. «Στη βορειοκεντρική Εύβοια, όπου παράγεται το 85% της συνολικής παραγωγής ρητίνης της χώρας, 1.300 οικογένειες εξασφαλίζουν τα προς το ζην από την συγκεκριμένη καλλιέργεια. Στις 29 Μαρτίου, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ευβοίας κατέθεσε υπόμνημα, με το οποίο  ζητάει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του προκειμένου να διασωθεί ο ιδιαίτερα σημαντικός για την τοπική οικονομία κλάδος. Με την αριθμό πρωτοκόλλου 5576/1-4-2021 Ερώτησή μου προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, έφερα το θέμα στη Βουλή και τα ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου ετέθησαν στους αρμόδιους υπουργούς. Πέρα, βέβαια, από την Ερώτηση, βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με τα εμπλεκόμενα υπουργεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων των ρητινοκαλλιεργητών. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μπουν το συντομότερο στο δάσος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για περιβαλλοντικούς. Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι ρητινοκαλλιεργητές είναι οι καλύτεροι φύλακες για την αποφυγή πυρκαγιών και για την προστασία του δασικού πλούτου. Δίνουμε, λοιπόν, καθημερινά την μάχη διότι είναι κατ’ επείγον να μπουν το συντομότερο οι ρητινοκαλλιεργητές στο δάσος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ασκούνται πιέσεις και από τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοντζιά και ευελπιστώ να έχουμε καλά αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης. 

 

Επίσης, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» και στην πρόσφατη επίσκεψη του στο εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Μαντουδίου. «Η εμβολιαστική κάλυψη στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας εξελίσσεται ομαλά», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας. «Στο σύνολο της χώρας έχουν εμβολιαστεί περίπου 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όλο και περισσότεροι το συντομότερο, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Είμαστε κοντά στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Είναι λάθος τώρα που βλέπουμε το φως στο τούνελ να κάνουμε λάθη που θα μας στοιχίσουν. Να σπεύσουμε, λοιπόν, να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης. 

 

Ακόμη, ο Βουλευτής Ευβοίας υπεραμύνθηκε της απόφασης των ειδικών για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέροντας ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψη και η επιβαρυμένη ψυχική υγεία των μαθητών που δεν βρίσκονται εδώ και καιρό στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι το σχολείο. Η εξάρτηση του διαδικτύου είναι ένας άλλος αρνητικός παράγοντας για τους μαθητές. Υπάρχει, βέβαια, ένα μικρό ρίσκο για τους μαθητές, το οποίο εκμηδενίζεται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα διαγνωστικά self test και με την ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας που συστήνουν οι ειδικοί».