MY KTEO

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Ευβοίας στηρίζει την κινητοποίηση


Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) στηρίζει και παρευρίσκεται συμβολικά  , στην κινητοποίηση του Σωματείου εργαζομένων  του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στην πύλη του νοσοκομείου    στις 7 Απρίλη, 12μμ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.  

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στους υγειονομικούς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν όρθιο το νοσοκομείο.

 Να δηλώσουμε για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουμε αγωνιστικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα του λαού που η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας   αρνείται να ικανοποιήσει.

Εμείς οι συνταξιούχοι, αλλά και οι οικογένειές μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες των εγκληματικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Η βαρβαρότητα που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας ως "κόστος" για το κράτος και ως "όφελος" για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, που αποτελεί εμπόρευμα αντί για κοινωνικό αγαθό. Γι αυτό η κυβέρνηση αφήνει εμάς και τις οικογένειές μας απροστάτευτες μπροστά στην πανδημία και τις άλλες παθήσεις για τις οποίες απαιτείται κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία.

Διεκδικούμε:

Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), με 24ωρη λειτουργία, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

Επαναλειτουργία όλων των δημόσιων δομών Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια

Να μην μετατραπεί το ΓΝΧ σε νοσοκομείο μιας νόσου και να ενισχυθεί η ΠΦΥ.

Να επιταχθούν οι μεγάλες μονάδες του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών και να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους για να ενισχυθεί με τις απαραίτητες νέες κλίνες ΜΕΘ, για να ενισχυθεί ο αριθμός των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών, των διαγνωστικών εργαστηρίων, και της πραγματοποίησης μοριακού ελέγχου δωρεάν για όλους και όλες.

Μέτρα για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία κ.λ.π. Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.