MY KTEO

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η Χαλκίδα «είπε» το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Σπανό (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)



Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συνεργάτες, αποχαιρέτησαν σήμερα τον πρώην Δήμαρχο Χαλκίδας και πρώην Βουλευτή Εύβοιας Γιάννη Σπανό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία χοροστατούντος του Μητροπολιτών Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο.

Στον εκλιπόντα είπαν το τελευταίο αντίο και δήλωσαν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ανιψιός του εκλιπόντος Φάνης Σπανός, ο Βουλευτής Εύβοιας και πρώην Δήμαρχος Χαλκιδεών Θανάσης Ζεμπίλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και Κώστας Γαλάνης , οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, οι πρώην Βουλευτές Εύβοιας Άγγελος Πνευματικός και Μιχάλης Σίδερης, οι  πρώην Δήμαρχοι Χαλκίδας Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος και Μπάμπης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Γκίκας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Εύβοιας Κώστας Λάππας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκιδέων Χάρης Καραμάντουλας, καθώς και σύσσωμη η δημοτική αρχή του Δήμου Χαλκιδέων. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος μίλησε για τη ζωή και το σπουδαίο έργο του Γιάννη Σπανού. Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη ανέγνωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια του Γιάννη Σπανού. Στους επικήδειους λόγους που εκφωνήθηκαν από τον Φάνη Σπανό, την Έλενα Βάκα και τον Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, καθώς και από εκπρόσωπο του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, που επί των ημερών του ιδρύθηκε, τονίστηκε «το ήθος και ο τρόπος με τον οποίο ο εκλιπών ασκούσε τη πολιτική» . 

Αν και εντός του ναού λόγω τον υγειονομικών αντιcovid μέτρων παρευρέθηκαν οι οικογένεια και λίγοι φίλοι,  στο προαύλιο χώρο είχε συγκεντρωθεί  πλήθος χαλκιδέων, που αποχαιρέτησε τον Γιάννη Σπανό με ένα θερμό χειροκρότημα. Ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.