MY KTEO

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας για την υποβάθμιση και κατάργηση του γραφείου ΕΦΚΑ Μαντουδίου


Συνεδρίασε δια περιφοράς σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και πριν από την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα «Της υποβάθμισης και κατάργησης του γραφείου ΕΦΚΑ Μαντουδίου» ύστερα από αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» κου Λιαγκάκη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος διάβασε το υποβληθέν αίτημα του επικεφαλή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» κ. Λιαγκάκη Ευσταθίου , που αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, την ώρα που ο λαός της περιοχής μας δοκιμάζεται και μετράει ακόμη πληγές και θύματα από τις κακοκαιρίες "Ζορμπά" (2018) και "Μήδεια" (2021), η κυβέρνηση της Ν. Δ. δρομολογεί την υποβάθμιση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στο Μαντούδι, με προοπτική ακόμη και την κατάργησή του.

Μια υπηρεσία που εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και οι οποίοι θα αναγκάζονται να τρέχουν στην Ιστιαία για να εξυπηρετηθούν, διανύοντας αποστάσεις μεγαλύτερες και των 80 χλμ. Η αντιλαϊκή πολιτική στους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας, με την υποχρηματοδότηση και υποβάθμισή τους, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, τρέχει πάνω στο δρόμο που άνοιξαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, κ.ά.), με σοβαρές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους.

Με αυτήν την κίνηση, αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση εξυπηρετεί εργοδότες και κεφάλαιο, αφού η συρρίκνωση των δομών θα οδηγήσει σε περεταίρω μείωση των ελέγχων και σε μεγαλύτερη ασυδοσία του κεφαλαίου με εκτόξευση της ανασφάλιστης εργασίας.

Διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ενισχύουν την εισφοροδιαφυγή και προωθούν τη μείωση και κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, την κρατική υποχρηματοδότηση.

Οι αλλαγές δεν υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, δε γίνονται για την παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών για το λαό. Στόχος τους να μείνουν στο δημόσιο μόνο εκείνες οι υπηρεσίες “που δε μπορούν ή δε θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες”.

Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του και όλοι μαζί, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

• Αναβάθμιση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) Μαντουδίου σε υποκατάστημα και όχι υποβάθμιση και κατάργησή του.

• Δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και αναβάθμιση παροχών και συντάξεων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.

• Όχι στην ιδιωτικοποίηση τομέων – υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και στο ξεπούλημα κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποτρέψουμε αυτές τις μεθοδεύσεις, σε συμπόρευση με τοπικά συνδικάτα που οργανώνουν τον αγώνα τους».

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω τις απόψεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων

ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μαντουδίου Λίμνης-Αγίας Άννας

Ζητάει α) Λόγω της επικείμενης συνταξιοδοτήσεως του μοναδικού υπαλλήλου του γραφείου ΕΦΚΑ Μαντουδίου, την παραμονή του γραφείου με ταυτόχρονη ενίσχυση του σε προσωπικό.

β) Την αναβάθμιση του σε Υποκατάστημα επειδή το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων.