MY KTEO

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

«Βιώσιμη ανάπτυξη» για το λαό και κέρδη για τα μονοπώλια δεν πάνε μαζί!


 Την ώρα που ο λαός της Εύβοιας, από τη Δίρφυ μέχρι την Κάρυστο, εκφράζει την αντίθεσή του στην επέλαση των μονοπωλίων της ενέργειας στην περιοχή, η ΝΟΔΕ Ευβοίας της ΝΔ, πραγματοποίησε εκδήλωση με στελέχη της, για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο».

Στο γεγονός αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ τονίζοντας πως «Δεν μπορεί πια να κρυφτεί πως η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στο κυβερνητικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, νομοθετεί συνεχώς προς το συμφέρον των μονοπωλίων, φορτώνοντας νέα βάρη στο λαό, όπως:

- Η Ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, με την προώθηση της "πράσινης ανάπτυξης".

-Το χτύπημα του 8ωρου και όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

- Το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη!

Ο λαός της Εύβοιας πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει τη δράση του, χωρίς αυταπάτες πώς, όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του, μπορεί να συμβάλουν στη λύση τους.

Η συσσωρευμένη πείρα που υπάρχει πια φέρνει στο προσκήνιο τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Στον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα της κάλυψης των ενεργειακών και των άλλων αναγκών του λαού, χωρίς την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας. Η συνδυασμένη και ορθολογική αξιοποίηση όλων των μορφών ενέργειας μπορεί να γίνει μόνο, στο πλαίσιο μιας οικονομίας όπου κουμάντο κάνει ο λαός και όχι τα μονοπώλια. Στο πλαίσιο αυτής της οικονομίας μπορεί η ενέργεια να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα όπως σήμερα.

Υ.Γ: Όσο για τη φράση: "Στην Κάρυστο μόνο κάτι κομμουνιστές δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες", που σύμφωνα με πληροφορίες ειπώθηκε στην παραπάνω εκδήλωση, πέρα από το ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα των δεκάδων συγκεντρωμένων στις τελευταίες διαμαρτυρίες στην Κάρυστο, άθελά της μαρτυρά και ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των επιχειρηματικών συμφερόντων και της κυβέρνησης... Το ΚΚΕ και η πολιτική του».