MY KTEO

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - Τι είπαν Μούντριχας - Τζαβάρας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας το απόγευμα της Παρασκευή 23 Απριλίου στην πλατεία

Αγοράς για την οργάνωση της απεργία στις 6 Μάη και της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Αγοράς στις 10πμ.



Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για 6 Μάη 2021, ενώ την ίδια ημέρα είναι προκηρυγμένη απεργία και στο δημόσιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και δεκάδες σωματεία της περιοχής.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:

           Συγκρότηση απεργιακής επιτροπής από ΕΚΕ, ΝΤ ΑΔΕΔΥ και σωματεία Νοσοκομείου, Τροφίμων-Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΛΑΡΚΟ.

           1η ΜΑΗ στις 10πμ συνάντηση των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παραλία της Χαλκίδας.

Καλούμε τα σωματεία της Εύβοιας να οργανώσουν στο χώρο ευθύνης τους την απεργία και τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ – ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας


Η ομιλία του Δημήτρη Μούντριχα, πρόεδρου ΕΚΕ, από τη σύσκεψη της Παρασκευής 23 Απριλίου 2021 στην πλατεία Αγοράς:

Ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Μούντριχας Δημήτρης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων και φορέων που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας στις 6 ΜΑΗ που έχει προκηρυχθεί από το ΕΚΕ αλλά και από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και σωματεία.

Στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να μπουν εμπόδια στην νέα επίθεση που είναι σχεδιασμένη από κυβέρνηση και εργοδοσία. Οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Οι αγώνες είναι που έχουν καθυστερήσει τα σχέδια της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, οι αγώνες είναι που μπορούν να τα ακυρώσουν και πάλι. Το 8ωρο είναι ίσως η πιο σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν πρέπει να περάσει η κατάργησή του.

Κάλεσε όλα τα σωματεία να δώσουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 6 ΜΑΗ και την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεια Αγοράς στις 10 πμ αλλά και την 1 ΜΑΗ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας όπου αντιπροσωπεία του ΕΚΕ αλλά και σωματείων και φορέων θα προχωρήσουν σε κατάθεση στεφάνων στα Αγάλματα της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Χαλκίδας.


Η ομιλία του Γιάννη Τζαβάρα, πρόεδρου Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας και μέλους ΔΣ του ΕΚΕ, από τη σύσκεψη της Παρασκευής 23 Απριλίου 2021 στην πλατεία Αγοράς:

Στη σύσκεψη του ΕΚΕ τόνισε ότι τα εργατικά δικαιώματα κατακτήθηκαν μόνο με αγώνες και τίποτα δεν έχει παραχωρηθεί, ότι σε αυτούς τους αγώνες απέναντι στους σχεδιασμούς εργοδοσίας, κυβέρνησης, ευρωπαϊκής ένωσης κτλ εκφράζεται η ενότητα της εργατικής τάξης. Τέτοιοι αγώνες είναι που τα προηγούμενα χρόνια καθυστέρησαν ή ακόμα και ακύρωσαν αντεργατικούς σχεδιασμούς όπως το νομοσχέδιο Γιαννίτση. Μέσα στην πανδημία ενωμένοι οι εργαζόμενοι διεκδικούμε μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και για το σύστημα υγείας αλλά και για τους χώρους δουλειάς κτλ. Ενωμένη είναι η εργατική τάξη που παλεύει για την υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για δικαιώματα. Ενωμένη η εργατική τάξη συνεχίζει να δίνει τη μάχη ώστε να μην ξεπουληθεί η ΛΑΡΚΟ, χιλιάδες σε όλη τη χώρα στηρίζουν αυτόν τον αγώνα, χιλιάδες τους υποδέχτηκαν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα και όπου αλλού χρειάστηκε, ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει μέσα σε λίγους μήνες ακυρώθηκε. 
Σήμερα η κατάσταση θα ήταν συνολικά πολύ χειρότερη αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι αγώνες, στους οποίους παντελώς απόντες ήταν και είναι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που είναι πλήρως απαξιωμένη μέσα στους εργαζόμενους.