MY KTEO

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Απέσπασαν χρηματικό ποσό από ιερέα για να βοηθήσουν ανύπαρκτη οικογένεια

 


To ποσό των 250 ευρώ απέσπασαν από ιερέα, δήθεν για την βοήθεια σε οικογένεια, να αποφύγει έξωση. Tέλη του 2019, μια γυναίκα φέρεται να τηλεφώνησε σε ιερέα ιερού ναού τ και να του δήλωσε ότι στην ενορία του υπάρχει οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που απειλείται με έξωση από την μισθωμένη οικία της.

Μάλιστα ζήτησε από τον ιερέα το ποσό των 400 ευρώ από το φιλόπτωχο ταμείο του ιερού ναού, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ενίσχυσης της εν λόγω οικογένειας.

Ο ιερέας προβληματίστηκε, ωστόσο η γυναίκα για να τον πείσει, παραχώρησε την θέση της στο τηλέφωνο σε άλλη, που δήλωσε πως είναι πρόεδρος Πρωτοδικών Βόλου… Τελικά ο ιερέας πείστηκε και κατέβαλε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 250 ευρώ, ωστόσο από την τσέπη του.

Ο ιερέας απευθύνθηκε αργότερα στο Πρωτοδικείο Βόλου, αναζητώντας την πρόεδρο που του τηλεφώνησε, για να δει τι απέγινε η οικονομική βοήθεια που έδωσε, για να διαπιστώσει ότι πρόεδρος με το όνομα που του είχε συστηθεί η γυναίκα, δεν υπήρχε…

Έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων, για να αποδειχθεί μετά την έρευνα της Αστυνομίας, πως ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκε το ποσό, ανήκει σε άνδρα, που υποστήριξε πως τον είχαν μπλέξει κάποιοι Ρομά…

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απάτη.