MY KTEO

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου για την κινητοποίηση των κατοίκων χωριού Ευαγγελισμός του δήμου Καρύστου



Την κινητοποίηση των κατοίκων χωριού Ευαγγελισμός του δήμου Καρύστου, που σταμάτησαν τις χωματουργικές εργασίες για την εγκατάσταση υποσταθμού μια ανάσα από το χωριό, χαιρετίζει ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρίνος στη δήλωσή του αναφέρει:
  
"Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους του χωριού Ευαγγελισμός του δήμου Καρύστου όπου με την κινητοποίησή τους σταμάτησαν τις χωματουργικές εργασίες για την εγκατάσταση υποσταθμού μια ανάσα από το χωριό. Σε απόσταση που παραβιάζει ακόμη και τα εξευτελιστικά όρια που έχουν θεσμοθετήσει οι κυβερνήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. 

Ο συγκεκριμένος υποσταθμός αποτελεί τμήμα του νέου τεράστιου αιολικού πάρκου (111 ανεμογεννήτριες) που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η εταιρία ΤΕΡΝΑ στον ήδη υπερφορτωμένο Καβοντόρο, με ανεμογεννήτριες πάνω από το χωριά.

Ήδη έχουμε φέρει στη Βουλή το θέμα, καταθέτοντας ως αναφορά στη Βουλή το κείμενο με τις 300 υπογραφές των κατοίκων του χωριού και της υπόλοιπης Νότιας Εύβοιας.

Δηλώνουμε άλλη μια φορά πως το ΚΚΕ βρίσκονταν και θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του λαού και των φορέων του δήμου Καρύστου που παλεύει για καμιά άλλη ανεμογεννήτρια στην υπερκορεσμένη Νότια Καρυστία, για μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος, της Υγείας και των δραστηριοτήτων που απειλούνται από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας".