MY KTEO

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού της Ένωσης Φροντιστών Ν. Ευβοίας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας


Με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία 300 και πλέον συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε στις 11.04.2021 η διαδικτυακή ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα: “Αλλαγές στο Λύκειο – Κριτήρια επιλογής σπουδών”. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ένωση Φροντιστών Ν. Ευβοίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, εκπαιδευτικός αναλυτής, αρθρογράφος στην Ναυτεμπορική.  

Στην Ημερίδα χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Παναγιώτης Παπαφράγκας Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Ευβοίας και  ο κ. Γιάννης Γεροντίτης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:  

"Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την σημερινή διαδικτυακή ημερίδα. Για το Επιμελητήριο μας είναι πολύ σημαντική. Είναι σημαντική, γιατί ως Φορέας συμβάλουμε σήμερα, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μελών μας, παρέχοντας τη δυνατοτητα ταυτόχρονης τηλεδιάσκεψης έως 1000 συμμετέχοντες, μέσω από μιας πλατφόρμα που μας διαθέτει η ΚΕΕΕ. Είναι σημαντική γιατί το θέμα που πραγματεύεται, τα κριτήρια επιλογής σπουδών είναι αποφασιστικής σημασίας για να βρουν οι μαθητές τον δρόμο τους στον ακαδημαϊκό χάρτη. Σε γενικότερο πλαίσιο, είναι σημαντική ως μια πρωτοβουλία που συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία ΑΛΛΑ και την έμπρακτη στόχευση του Επιμελητηρίου μας σε ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θέτουν τις βάσεις για την ευεργετική και μόνιμη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα. Για την πραγματοποίηση με τον τρόπο αυτό, του οράματος μας. Την δημιουργία ενός μοντέλου πρότυπου, που θα ενσωματώνει τεχνολογία και καινοτομία, θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας. Ενός μοντέλου όπου η μόρφωση και η επαγγελματική κατάρτιση εξειδικευμένου δυναμικού θα είναι η βάση της ανάπτυξης του, ώστε οι καταρτιζόμενοι να προσαρμόζονται διαρκώς σε νέα επαγγελματικά πλαίσια με συνεχή βελτίωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων, άμεση ανταπόκριση στις νέες τεχνολογικές καινοτομίες που επιβάλει διαρκώς η διεθνοποίηση της οικονομίας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις σημερινές σας εργασίες, για την οποία είμαι σίγουρος. Την εγγυάται Αλλωστε η παρουσία του κου Στρατηγάκη. Εσείς να είστε βέβαιοι πως το Επιμελητήριο μας θα είναι πάντα δίπλα σας".