MY KTEO

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Κόντρα Βορίδη – Χατζηγιαννάκη στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων


Το όχι του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για τη ψήφο των αποδήμων προανήγγειλε ο εισηγητής του κόμματος και βουλευτής Ευβοίας, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κάνοντας συγκεκριμένα λόγο για «πυροτέχνημα» του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη.

Απέναντι στην πολιτική αναφορά του κ. Υπουργού για κατάργηση των περιορισμών, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης αντέτεινε την αρχική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή 4 βουλευτών σε ευρύτερες εκλογικές περιφέρειες μόνιμης εγκατάστασης αποδήμου Ελληνισμού, με ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε μια από αυτές, χωρίς περιορισμούς άλλους πλην της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη και χωρίς η ψήφος των αποδήμων να μετρά στο συνολικό αποτέλεσμα.

Ο βουλευτής Ευβοίας έκλεισε την αναφορά του για το ζήτημα λέγοντας:

«Εμείς λοιπόν επανερχόμαστε στην πρότασή μας και λέμε αν θέλετε να τροποποιήσουμε το νόμο, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», προκαλώντας τα σχόλια του Υπουργού Εσωτερικών περί υπαναχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την ξεκάθαρη θέση της κ.Τζάκρη κατά των περιορισμών του νόμου χωρίς όρους και προϋποθέσεις  και όχι του εκλογικού συστήματος που έχει ψηφιστεί.