MY KTEO

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Άγιο φως: Πώς θα γίνει η παραλαβή και η μεταφορά του


Ολόκληρο σχέδιο έχει καταρτισθεί για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα.

Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί δεν δίνουν άδεια να μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία στον Πανάγιο Τάφο λόγω της πανδημίας (αλλά και των κρουσμάτων στην Ελλάδα που ακόμα είναι εκεί γύρω στα 3.000), μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό που προβλέπει η μεταφορά να γίνει όπως πέρυσι.

Δηλαδή –σύμφωνα με όσα αναφέρει το Βήμα– θα πάει ένα αεροπλάνο της Aegean – Olympic στο Ισραήλ και θα φροντίσουν οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με το Πατριαρχείο να έρθει το Άγιο Φως στο αεροπλάνο.

Το ίδιο θα συμβεί και με άλλους ορθόδοξους λαούς όπως, Σέρβους, Αρμένιους που θα θελήσουν να λάβουν το Άγιο Φως.

Έτσι εκεί που είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει η μεταφορά του Αγίου Φως με κυβερνητικό αεροπλάνο και με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση να το συνοδεύει, τώρα με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν, η μεταφορά θα γίνει με επιβατικό αεροπλάνο με επιβαίνοντες μόνον σε αυτό Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ένας άλλος ιερωμένος.

Βεβαίως η υποδοχή στην Αθήνα θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους ενώ έχει προγραμματιστεί άλλα αεροπλάνα της Aegean/Olympic να το μεταφέρουν σε άλλες πόλεις.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν στο μέτρο αυτό, τη στιγμή που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Επιπλέον οι επισκέψεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες θα γίνονται χωρίς πρόβλημα.

Η Αθήνα είχε ειδοποιήσει ότι όσοι θα πήγαιναν στο Ισραήλ για την παραλαβή του Αγίου Φωτός θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις ή θα προσκόμιζαν αρνητικό τεστ. Αλλά ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.


topontiki.gr