MY KTEO

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ιστιαία: Σύσκεψη για τις πολιτικές εξελίξεις και την Υγεία

 


Ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση με ομιλητή τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 21 Απρίλη, στο πάρκο Ειρηνοδικείου Ιστιαίας, από την ΚΟΒ Ιστιαίας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Κ. Μπασδέκης έθεσε τα συμπεράσματα από την περίοδο της πανδημίας που αυτή την εποχή έχει κλείσει ήδη ένα χρόνο, τονίζοντας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και παράλληλα αναδεικνύοντας τη σημαντική δράση του ΚΚΕ όλη αυτή τη περίοδο.

Τόνισε την ανάγκη θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ευρύτερα αλλά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας που εξυπηρετείται από ένα μόλις Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία και το οποίο πάσχει από υποστελέχωση και ελλείψεις. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία «Μήδεια» στην περιοχή, καθώς και στους αγώνες των φορέων που έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να υπάρξουν αποζημιώσεις.

H συζήτηση ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα του ΚΚΕ για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά που θα γίνει και στην Ιστιαία στις 6 Μάη, θέτοντας το κύριο ζήτημα για το αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση και ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, μετά το Πάσχα.