MY KTEO

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Παυλάκης: Πολύ πιθανό ένα τέταρτο κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι


Ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την αυξητική τάση των κρουσμάτων και την γενικότερη πορεία της πανδημίας στην χώρα.

Ο κ. Παυλάκης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μίλησε για τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων εβδομάδων, τα νέα στελέχη του κορονοϊού αλλά και για τις μετακινήσεις του Πάσχα.

Τα πάρτι και ο συνωστισμός
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η γενικότερη μη τήρηση των μέτρων και τα πάρτι που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα σε πλατείες και σπίτια συμβάλλουν κατά πολύ στη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

"Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά", είπε χαρακτηριστικά.

Οι μετακινήσεις το Πάσχα
Ο κ. Παυλάκης, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το άνοιγμα των μετακινήσεων του Πάσχα αλλά και με το συνωστισμό στις εκκλησίες.

"Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι", είπε.

"Με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια", συνέχισε.

Όσον αφορά τις συναντήσεις στα σπίτια μέσα στο Πάσχα, ο καθηγητής προέτρεψε τον κόσμο να κρατήσει μια μικρή παρέα και να μην μαζευτούν 50 άτομα, ώστε να μην δοθεί χώρος στον ιό.

Τα νέα στελέχη του ιού και το καλοκαίρι
Ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε και στα νέα στελέχη του ιού, τα οποία είναι αρκετά πιθανό αν ξεφύγουν του ελέγχου να δημιουργήσουν ένα τέταρτο κύμα.

"Αυτό το τέταρτο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι. Στην Ινδία, με το νέο στέλεχος, ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει. Είναι θέμα χρόνου, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει" είπε ο καθηγητής.


News247.gr