MY KTEO

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Σήμερα η συγκέντρωση ειδών διατροφής για οικογένειες μαθητών/τριών που έχουν πληγεί από την κρίση


 Σήμερα Μ. Δευτέρα 26/4 και ώρα 11-2 μ.μ., κλιμάκιο εθελοντών της ΕΛΜΕ Εύβοιας, θα βρίσκεται στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, προκειμένου να συγκεντρώσουμε είδη διατροφής για οικογένειες μαθητών/τριών που έχουν πληγεί από την κρίση και τις οποίες έχουν υποδείξει τα σχολεία.

Σας καλούμε να συμβάλετε στη δράση αυτή, προσφέροντας σακούλες αλληλεγγύης, σύμφωνα με την παρακάτω λίστα. Η κάθε σακούλα θα είναι καλό να περιέχει κάποια υποχρεωτικά βασικά είδη (και κάποια προαιρετικά):

Υποχρεωτικά: Ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα διαρκείας, κονσέρβα τοματάκια ή πελτέ, φρυγανιές ή παξιμάδια και Προαιρετικά λάδι, μπισκότα-ζαχαρώδη, κονσέρβες φαγητού, καφές, μαρμελάδα.

Οι σακούλες αυτές μαζί με ένα κουπόνι, για αγορά κρέατος και αγορά ειδών μαναβικής, που θα προσφέρει η ΕΛΜΕ Εύβοιας, θα διανεμηθούν στις οικογένειες που έχουν υποδείξει τα σχολεία στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας, τη Μ. Τρίτη και ώρα 11-2 μ.μ. από το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Σε μια περίοδο που αντοχές της κοινωνίας δοκιμάζονται πολλαπλά, τόσο από την οικονομική όσο και από την κρίση πανδημίας, η αλληλεγγύη είναι το δίχτυ προστασίας, που πρέπει να απλώσουμε, σταθερά και με συνέπεια.